Τουλάχιστον ένας νεκρός φοιτητής και 14 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ


Ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ σήμερα και ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά όπλων μέσα στις εγκαταστάσεις του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπως δήλωσαν ένας εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών και ένας φοιτητής.
«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος. Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», διευκρίνισε ο ίδιος.


Απεγνωσμένες αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στο Facebook γράφουν οι φοιτητές, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα κτίρια του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Καμπούλ.
«Μπορεί κάποιος να καλέσει την αστυνομία; Τι πρέπει να κάνουμε; Έχουμε εγκλωβιστεί μέσα, τα παράθυρα είναι σπασμένα και όλοι είναι τραυματισμένοι. Προσευχηθείτε για εμάς παιδιά. Αν έκανα κάτι… Σ’ αγαπώ οικογένειά μου!» γράφει ένας φοιτητής, ενώ ένας άλλος αναφέρει:
«Έχουμε εγκλωβιστεί στο Πανεπιστήμιο και βρισκόμαστε υπό επίθεση των Ταλιμπάν. Μας σκοτώνουν!»

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ