Διεύθυνση Δασών Πιερίας: Υποχρεωτική η καταχώρηση στο μητρώο εισαγωγέων και εξαγωγέων!


Η Σύμβαση CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) ρυθμίζει το διεθνές εμπόριο ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας και άγριας πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση.

Αρχή της Σύμβασης είναι ότι η εμπορία και διακίνηση ειδών CITES (συμπεριλαμβανομένων υβριδίων τους, δειγμάτων, ζωντανών ή νεκρών, μερών τους ή προϊόντων μερών και παραγώγων) γίνεται μέσω ενός ενιαίου συστήματος αδειοδότησης και πιστοποιητικών διακίνησης ή κατοχής τους, που εκδίδονται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Διαχειριστικές Αρχές CITES.

Καθιερώθηκε μητρώο καταχώρησης των εισαγωγέων, εξαγωγέων, των ενώσεών τους, καθώς και των επιχειρήσεων διάθεσης στην αγορά και διακίνησης των ειδών πανίδας και χλωρίδας που περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους της Σύμβασης CITES και του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 338/97 του Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 1996 (Όπως κάθε φορά ισχύουν).


Τυχόν παράληψη υπόχρεου (ιδίως επιχειρήσεων που εμπορεύονται είδη CITES) να εγγραφεί στο εν λόγω Μητρώο, αποτελεί παράβαση του άρθρου 288α του ν.δ. 86/1969, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, που επισύρει, εκτός των άλλων, πρόστιμο από χίλια πεντακόσια (1.500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ