Ευρωπαική Ένωση:Η άνοδος και η πτώση μίας Αυτοκρατορίας

Σήμερα σε μία ομιλία άκουσα πως η Ευρώπη ξεκίνησε σαν πυρήνας ιδεών. Μέχρι εδώ ή μάλλον μέχρι τότε όλα βαίνουν ή έβαιναν καλώς. Τώρα όμως η Ευρώπη έγινε ο θεματοφύλακας των αγορών. Μπορεί να ήταν ο απαρχής στόχος ή να πρόκειται για κατάντια για παρενέργεια. Σημασία έχει πως το αποτέλεσμα δεν είναι και ότι καλύτερο όχι μόνο για τον Έλληνα αλλά για όλους τους δύσμοιρους κατοίκους της γερασμένης Ηπείρου. Αν μιλάμε ως στόχο της Ενωμένης Ευρώπης την Ευρώπη των ιδεών, των αξιών, την Ευρώπη της ανθρωπιάς, μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση που υπάρχει σήμερα; Όσο ρομαντικός και να είναι κάποιος, νομίζω πως η απάντηση είναι πως όχι. Όπου γίνετε δημοψήφισμα θα συναντάμε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και  αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Βρετανία…Σειρά έχουν Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία αλλά και η Ισπανία να μη νομίζουμε πως πάει πίσω. Προσθέσετε Ολλανδία ,Φιλανδία όπως και τα περισσότερα Ανατολικά κράτη για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει για τον «άνθρωπο» Ευρωπαίο, αυτή η Ευρώπη. Η Ευρώπη των αγορών, των τραπεζών και όλων των διαπλεκόμενων κεφαλαίων.

Το μόνο που πέτυχε αυτή η Ευρώπη είναι την άνοδο των ακροδεξιών τάσεων. Θυμηθείτε τη Γερμανία 10 χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, μία κατάσταση παρόμοια. Όχι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Όποιος υπαινίσσεται κάτι τέτοιο, δεν ξέρει ιστορία. Αν επαναλαμβανότανε δεν θα υπήρχε εξέλιξη.
 Μέσα από καλές και κακές στιγμές η ανθρωπότητα εξελίσσεται. Θα έλεγα ότι η ιστορία θα μπορούσε να έχει τη μορφή σπειροειδούς ελατηρίου, αλλά όχι να επαναλαμβάνεται.
Όπως και να έχει η κατρακύλα συνεχίζεται .Η σύγκρουση φαντάζει αναπόφευκτη ,όσο περισσότερο αργεί τόσο πιο ισχυρή θα είναι.
Όχι, όσοι και να χαθούν από διάφορες αιτίες ,το ανθρώπινο είδος θα συνεχίζει να υπάρχει, όπως θα συνεχίζει να υπάρχει και η Γη, για να δημιουργήσει μία νέα Ευρώπη έναν νέο φιλελευθερισμό μία νέα εξουσία και πολλούς πολλούς ''ελεύθερους'' δυστυχισμένους.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ