Τρέξε Τρέξε να προλάβεις την Ματαιοδοξία σου και την Ελπίδα


Όταν καταλάβουμε  επιτέλους ότι η ελπίδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά  μια εφεύρεση της ίδιας της κοινωνίας για να παραμείνουν οι ισορροπίες ως έχουν μόνο τότε ίσως πάψουμε να χρησιμοποιούμε την έκφραση ''έχει καμία σημασία;''Μια ερωτηματική ρήση χωρίς βέβαια απάντηση μιας και συνήθως έρχεται στα χείλη μας την στιγμή που νιώθουμε πως δεν υπάρχει λύση ,πως τίποτε δεν αλλάζει και πως για άλλη μια φορά ο μεγάλος θριαμβευτής είναι η δογματική κοινωνία.
Ματαιοδοξία  και ελπίδα ,το ενα φέρνει το άλλο .
Τι σημασία έχει αν τρέχεις, ακόμη και όλους να τους περάσεις πάντα θα είσαι πίσω από τον εαυτό σου. Μπορείς επιτέλους να φτάσεις στα όρια σου αλλά επιτέλους πότε θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα καλύτερο από το να γίνεις η σκιά της σκιάς σου.
 Αλλά και πάλι ''τι σημασία έχει''
Χορεύεις, πίνεις, γαμάς, αναπαράγεσαι , καμαρώνεις, προκαλείς Πόνο ναι φέρνεις πόνο.Αλλά και πάλι ''τι σημασία έχει''; Αυτό βρήκες από τον πρόγονο σου και γεμάτος περηφάνια αυτό θα δείξεις στον απόγονο... και είσαι καλός δάσκαλος, θα τον μάθεις να χορεύει, να πίνει, να γαμά,να αναπαράγεται να προκαλεί πόνο ναι πόνο κι εσύ να καμαρώνεις ,ναι να καμαρώνεις γιατί ίσως πάψει να είναι η σκιά της σκιάς του.
Αλλά τον ήλιο τον άφησες πίσω... και εκεί που τρέχεις μόνο τη σκιά σου θα βλέπεις,γιατί ο ήλιος είναι πίσω σου.  Αλλά τι σημασία έχει;

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ