Πραγματοποιήθηκε το 2nd G. OLYMPIOU STREET FEST στην Κατερίνη!!!


Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής το Rock Bar KERI, το Cafe Bar CLOCKS και το BERRETTO Playground & Coffee διοργάνωσαν μια μουσική εκδήλωση δρόμου.
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.


Οι DIMINUITA Swing & Gypsy Jazz για μια ακόμη φορά  μας μάγεψαν με τις μαγευτικές και ανεβάστηκες  μελωδίες τους .

Συμμετείχαν:
Κωνσταντίνος Σαπούνης - τρομπέτα
Νίκος Μπακόπουλος - άλτο σαξόφωνο
Γρηγόρης Ασημακόπουλος - τενόρο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντίνου - κοντραμπάσο
Έφη Σαράντη - ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Ποταμιάνος - τύμπανα
Μαρία Αυλητή - φωνητικά

Γιώργος Παπαδογιάννης - κιθάρα & ενορχήστρωση


Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ