Εμπόριο οργάνων στη Συρία: Η αθέατη πλευρά του πολέμου

Οι πόλεμοι, ως γνωστόν, διευκολύνουν λογής-λογής παράνομες δραστηριότητες. Το εμπόριο οργάνων είναι μια απ' αυτές και μάλιστα εξαιρετικά επικερδής. Στην αθέατη πλευρά, λοιπόν, της συριακής σύγκρουσης, εκτιμάται πως τουλάχιστον 18.000 Σύροι έχουν πουλήσει όργανά τους για να επιβιώσουν ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι από κρατουμένους αυτά αφαιρούνται.
Όπως λέει ο Χουσεΐν Νοφάλ, επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Δαμασκού, στη σύμπραξη ερευνητών δημοσιογράφων υπό την ομπρέλα του Syrian Independent Media Group, το εμπόριο οργάνων ανθεί στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας καθώς και στα προσφυγικά στρατόπεδα της Τουρκίας και του Λιβάνου. Οι τιμές -συνεχίζει- ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα: Ένας νεφρός στοιχίζει 10.000 δολάρια στην Τουρκία, γύρω στα 3.000 στο Λίβανο και τη Συρία, 1.000 στο Ιράκ. Υπενθυμίζει περσινό δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας As-Safir, που έχει στενούς δεσμούς με τον Άσαντ, το οποίο απεκάλυπτε δράση κυκλωμάτων ένθεν κακείθεν των συνόρων με Σύρους γιατρούς για να πωλούν, με παραποιημένα πιστοποιητικά που απέκρυπταν τη χώρα του «δότη», κερατοειδείς έναντι 7.500 δολαρίων έκαστος σε πελάτες από το εξωτερικό.

cnn
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ