Το σύνθημα δόθηκε και δόθηκε για άλλη μια φορά στις πλατείες του Παρισιού «Nuit Debout»

Το σύνθημα δόθηκε και δόθηκε για άλλη μια φορά στις πλατείες του Παρισιού «Nuit Debout».
Οι μεταρρυθμίσεις  που κάνουν οι διαχειριστές του παγκόσμιου οικονομικού ιστού δεν έχουν στόχο την Ελλάδα, αλλά την γενικότερη παγκόσμια εξαθλίωση του 99% του πληθυσμού της γης προς όφελος του 1%.

Ο ξεσηκωμός πίσω από σύνορα δημιουργεί εύκολο στόχο. Η κίνηση πρέπει να είναι γενικευμένη, να γεμίσουν οι πλατείες όλου του κόσμου με ανθρώπους. Πίσω από σύνορα η δύναμη των ανθρώπων αντιμετωπίζετε σαν ρυάκι. Για να καθαρίσει ο Κόπρος του Αυγεία χρειάζεται ολόκληρος ωκεανός,   χρειάζεται θάλασσα ανθρώπων.

Η Γαλλία έδωσε το σύνθημα με το «Nuit Debout», σοβαρές κινήσεις βλέπουμε πλέον και σε άλλες πρωτεύουσες, Μαδρίτη, Λισσαβώνα, ακόμη και σε πόλεις της Γερμανίας. Μαθητές , φοιτητές, εργάτες, μικροαστοί, γέμισαν το κέντρο του Παρισιού με έναν εντυπωσιακά ειρηνικό τρόπο. Εδώ δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει μόνο το 1% που ελέγχει τις ζωές μας. Ας τις πάρουμε επιτέλους πίσω, δικές μας είναι, μας ανήκουν. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν ήρθαμε στον κόσμο απλά για να επιβιώνουμε, αλλά για να ζούμε. Ίσως ήρθε η στιγμή κάτι να γίνει… «Nuit Debout», «Νύχτα στο πόδι»!
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ