«Συνελήφθη» δημοσιογράφος μετά από κείμενο κατά του Ερντογάν

Από το Σάββατο κρατείται και ανακρίνεται Ολλανδή δημοσιογράφος -με καταγωγή από την Τουρκία- η οποία συνέκρινε την έκκληση του τουρκικού προξενείου στην Ολλανδία να αναφέρονται όσοι «προσβάλλουν» την Τουρκία και τον ηγέτη της με τις πρακτικές του ολλανδικού ναζιστικού κόμματος στο Β’ ΠΠ.
Το βράδυ του Σαββάτου, η Εμπρού Ουμάρ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην πόρτα της, και ότι τη μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα στο Κουσάντασι.
Την κράτηση της δημοσιογράφου επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, Χέρμαν βαν Γκέλντερεν, από τη Χάγη, μιλώντας για λίγες πληροφορίες.
«Το γνωρίζουμε. Βρισκόμαστε σε επαφή (με την Τουρκία) και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Associated Press.
Οι τουρκικές Αρχές έχουν ξεκινήσει σχεδόν 2.000 νομικές διαδικασίες κατά ανθρώπων που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν των Ερντογάν.
H Ουμάρ είχε καταγγείλει μέσα από την εφημερίδα Metrο την έκκληση του τουρκικού προξενείου στο Ρόντερνταμ προς Τούρκους πολίτες να αναφέρουν όσους «προσβάλλουν» την Τουρκία και τον ηγέτη της.
Μάλιστα, συνέκρινε την πρακτική αυτή με τις πρακτικές που είχε υιοθετήσει το ολλανδικό ναζιστικό κόμμα NSB κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ