ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τις πύλες του άνοιξε το "ΚΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΗ" σε πρόσφυγες και μετανάστες!


Το "ΚΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΗ" φιλοξενεί εδώ και μια εβδομάδα 70 πρόσφυγες και μετανάστες Ιρακινής και Σύριας καταγωγής. Έχουν τοποθετηθεί 40 σκηνές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνωστισμός. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούνται κυρίως από οικογένειες, παιδιά και εφήβους ηλικίας 13 εως 16  ετών. 


Την σίτιση των προσφύγων - μεταναστών έχει αναλάβει η ΚΕΔΑ( Πολεμική Αεροπορία) και τον εξοπλισμό του κέντρου ( σκηνές, κουβέρτες) ο Ο.Η.Ε. Παράλληλα η εθελοντική δράση του νομού Πιερίας προσφέρει καθημερινά αγαθά πρώτης ανάγκης( χαρτί υγείας , σαπούνια).


Οι πρόσφυγες δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση και προτίμησαν την αποχή τους από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νομού. Παρόλα αυτά το επιτελείο του ΕΚΤΟΣ-ΥΛΗΣ ενημερώθηκε ότι στο κέντρο στεγάζεται ένας ανάπηρος Σύριος πατέρας με την κόρη του. Επιπλέον υπάρχει ένας άντρας που θέλει να επιστρέψει στην Ειδομένη προκειμένου να βρει την γυναίκα του. Οι υπεύθυνοι του Ο.Η.Ε. προσπαθούν να εντοπίσουν την γυναίκα και να την φέρουν σε επαφή με τον σύζυγό της.


Το  διάστημα της παραμονής τους στο κτήμα "ΗΡΑΚΛΗ" παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΙΣΣΥ ΜΑΚΡΙΔΟΥ



Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ