Ο εορτασμού της 23ης Απριλίου ως παγκόσμιας ημέρας βιβλίου στην Κατερίνη!


"Με την ευκαιρία του εορτασμού  της 23ης Απριλίου ως παγκόσμιας ημέρας βιβλίου, στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών Μουσών   ανατέθηκε από την Εστία Πιερίδων Μουσών στην Ένωση Συγγραφέων Πιερίας, η πραγματοποίηση σχετικής  εκδήλωσης στο εντευκτήριο της Εστίας το απόγευμα της 23 Απριλίου 2016 στις 20.00 (Σάββατο του Λαζάρου), στην πλατεία προσκόπων.  Τιμήθηκε το έργο των Θερβάντες και Σαίξπηρ με αναφορά στα βιογραφικά τους από την Ευαγγελία Κοφυνά και τη Γιώτα Παπαδοπούλου αντίστοιχα και ακούστηκαν αποσπάσματα από τα έργα τους. 


Πολύτιμη στάθηκε η συμβολή της φίλης της Ένωσης Δέσποινας Ματσαρίδου( καθηγήτρια ισπανικής φιλολογίας) που απήγγειλε στα ισπανικά το πρώτο μέρος από την εισαγωγή στον Δον Κιχώτη κι έκανε αναφορά στα αποφθέγματά του στη συνέχεια. Τη μετάφραση στα ελληνικά  ανέγνωσε η Ευγενία Κορτσάρη ενώ η Χρύσα Λουλοπούλου απήγγειλε στα αγγλικά από το έργο του Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα"  τον ρόλο της Ιουλιέτας στη σκηνή στο μπαλκόνι. 


Έκπληξη ήταν το ποίημα της Ελένης Ζαραμητροπούλου για το βιβλίο !   Παρακολουθήσαμε τον γηραιότερο και πολυγραφότατο Έλληνα δημοσιογράφο και συγγραφέα κο Κυριάκο Διακογιάννη να μιλά για τη σχέση του με το βιβλίο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το Νομπελίστα Αλμπέρ Καμύ. 


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευγένιος Παπαδόπουλος-Ολύμπιος βράβευσε τον εκλεκτό καλεσμένο  για την μέχρι τώρα προσφορά του στα γράμματα  και η βραδιά έκλεισε με την προσφορά βιβλίων στην επιτροπή του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και στον κο Αντώνη Μπούμπουρα εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης. Παρόντες εκ μέρους της Εστίας ήταν ο π.πρόεδρος κος Κώστας Κωνσταντινίδης και ο μαέστρος κος Ευθύμιος Μαυρίδης. 


Παρευρέθηκε επίσης η κα Ξανθή Χόνδρου-Χιλλ από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΓΡΑΝΑΖΙ της Νάουσας, μέλη της Ένωσης Συγγραφέων και φίλοι.  Στο τέλος, προσφέρθηκε κρασί στο προαύλιο από την Εστία Πιερίδων Μουσών "


Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ