Παρουσίαση βιβλίου: "Το Ποντιακό Ζήτημα και η 19η Μαίου εκείθεν κι εντεύθεν του Αιγαίου"



Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου για όλους τους Έλληνες του Πόντου και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο "ΝΈΣΤΩΡ". Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Καθηγητή Κώστα Φωτιάδη "Το Ποντιακό Ζήτημα και η 19η Μαίου εκείθεν κι εντεύθεν του Αιγαίου" ένα βιβλίο που παρόλο που έχει τον χαρακτήρα του ιστορικού συγγράμματος με βάση την δήλωση του αποτελεί ένα καθαρά πολιτικό βιβλίο.


Το εν λόγο βιβλίο αποτελεί το 23ο  έργο του κυρίου Φωτιάδη που διαπραγματεύεται το ποντιακό ζήτημα.Στο βιβλίο εμπεριέχονται πολιτικά έγραφα και παραπομπές από τούρκικα συγγράμματα. Παρουσιάζεται το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων  από την πλευρά και των δυο χωρών Ελλάδας-Τουρκίας. Ένα έργο ζωής του καθηγητή που σκοπό έχει την αναγνώριση και την γνωστοποίηση της Γενοκτονίας των λαών του Πόντου σε όλο τον κόσμο!


Στη παρουσίαση συμμετείχαν ο Γ.Καζνταρίδης, Δ/ντής Μ.Ε., Διδάκτωρ Τοπικής Ιστορίας
και ο Γιατρός Δ.Προκοπίδης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποντίων. Οι δυο εξαίρετοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην Ποντιακό ζήτημα, στην μάχη του κυρίου Φωτιάδη να γνωστοποιήσει τα γεγονότα που σημάδεψαν τον λαό του Πόντου και στο περιεχόμενο του νέου του συγγράμματος.


Η παρουσίαση έκλεισε με ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους που έδωσαν τροφή για συζητήσεις, διαφωνίες και βαθύτερη σκέψη περί του Ποντιακού ζητήματος.

Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ