Εξωδικαστικός συμβιβασμός: «Κούρεμα» οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο

Στοίχημα χαρακτήρισε την επιτυχημένη εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, στην σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας με θέμα τα «κόκκινα δάνεια» και βασικό ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.
Ο κ. Κόκκαλης, χαρακτήρισε επίσης καίριο τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι διαμεσολαβητές, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορούν να ενταχθούν και οι αγρότες επιχειρηματίες και προανήγγειλε νέα ρύθμιση και για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ.
Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, παρουσίασε το θεσμικό πλαισίο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)), απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων, καθώς και σε ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.
Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι μετά τις 3 Αυγούστου που τίθεται σε ισχύ ο νόμος θα μπορεί ο κάθε οφειλέτης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή του υπ. Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του. Από τη στιγμή που υπάρξει συμφωνία στο 60%, αυτόματα κουρεύεται το χρέος του οφειλέτη, είτε αφορά τράπεζες ή το δημόσιο ή ασφαλιστικά ταμεία με την προϋπόθεση ότι στο δημόσιο η εξόφληση μπορεί να γίνει σε 120 δόσεις. Αυτομάτως ο οφειλέτης, μπορεί να πάρει και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να τύχει και νέας δανειοδότησης.
Η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά και στα Παραρτήματα του Επιμελητηρίου στην Ελασσόνα και τα Φάρσαλα μέσω του διαδικτύου.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ