βίντεο: Το μωρό περπατάει αμέσως μόλις γεννήθηκε

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube έχει γίνει viral, καθώς δείχνει ένα μωρό σε μαιευτήριο της Βραζιλίας να προσπαθεί να περπατήσει μόλις 20 λεπτά μετά τη γέννησή του.
Το βίντεο δείχνει το μωρό να το κρατάει μια μαία και να σχολιάζει ότι προσπαθεί να περπατήσει, ενώ το πλένει μετά τη γέννηση. Το βίντεο έχει εκπλήξει πολλούς ανθρώπους, αλλά οι γιατροί επισημαίνουν ότι όλο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και ονομάζεται «αντανακλαστικό βαδίσματος» (stepping reflex). Το μωρό ενεργεί αντανακλαστικά με τρόπο που θα έκαναν όλα τα μωρά.
Το βίντεο διάρκειας 42 δευτερολέπτων δείχνει ότι το μωρό προσπαθεί να περπατήσει, ενώ η μαία το κρατάει σε όρθια θέση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα περισσότερα μωρά θα σπρώξουν και θα μοιάζει σαν να περπατάνε, όταν τα κρατάει κάποιος όρθια, ή αν τα πόδια τους αγγίζουν μια στερεή επιφάνεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να προσπαθεί το μωρό να περπατήσει.
iatropedia.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ