ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «΄Ολυμπος»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/6 μεταξύ της βουλεύτριας Πιερίας Σκούφα Μπέττυ, του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας [ΟΠΟΤΤΕ], καθώς και του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας «Όλυμπος».
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας κ. Θεοχάρης Δάμπλιας και η Αν.Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ κ. Ζωή Κοϊδου, ενημέρωσαν τη βουλεύτρια για τα πάγια αιτήματα των τριτέκνων, αιτήματα για τα οποία η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τρίτεκνοι -όπως και οι πολύτεκνοι- ενισχύουν το θεσμό της οικογένειας, σε εποχές μάλιστα στις οποίες το δημογραφικό, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανάπτυξη κι ενίσχυση της χώρας.
Μεταξύ των αιτημάτων κυρίαρχη θέση παίζει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα των τριτέκνων για εξομοίωση με την πολύτεκνη οικογένεια, όσον αφορά τις απολαβές, διευκολύνσεις κι ενισχύσεις που η τελευταία λαμβάνει από το ελληνικό κράτος, είτε αφορά την ποσοστιαία συμμετοχή σε διορισμούς στο δημόσιο και τα ηλικιακά όρια, τις εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκές και χερσαίες συγκοινωνίες, τη μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών και το διορισμό εκπαιδευτικών κλπ.
Στη συζήτηση τέθηκε επίσης κι εκ νέου το αίτημα για ρύθμιση των δανείων των τριτέκνων προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), θέμα για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση από 42 βουλευτές / -τριες του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής και βάσει ΥΑ (Αριθμ.13097/661 –ΦΕΚ Τεύχος Β 1403/25.04.2017), δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των συγκεκριμένων δανείων από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνονται ευνοϊκότεροι όροι για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).
Η βουλεύτρια με τη σειρά της διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι θα πράξει το βέλτιστο δυνατό ούτως ώστε τα αιτήματα να προωθηθούν στα αρμόδια υπουργεία.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ