Για σεξιστικά σχόλια κατηγορεί τον πρόεδρου του ΟΠΠΑΠ κ.Παυλίδη ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Η συμπεριφορά του «μάτσο» πρόεδρου του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρου Παυλίδη ξεπέρασε τα όρια της όποιας ανοχής .
Στόχος, των απαράδεκτων περί του άλλου φύλλου αντιλήψεών του, έγινε  η δημοτική σύμβουλος του «Άλλου Δρόμου» Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, η οποία, αντί απαντήσεων σε ερωτήματα που εγείρουν σοβαρές απορίες  για τη διαχείριση των υποθέσεων του ΟΠΠΑΠ - που του απεύθυνε  κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής- εισέπραξε ένα  χυδαίο σεξιστικό του σχόλιο.
Μπορεί  ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, που ο δήμαρχος Κατερίνης τοποθέτησε στη νευραλγική θέση του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου, να μην κατέχει  και πολλά πράγματα ούτε από πολιτική, ούτε από πολιτισμό, η σεξιστική του όμως συμπεριφορά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με συγκατάβαση, καθώς υπερβαίνει τα όρια της απλής ευήθειας και αγγίζει τα όρια της σοβαρής επικινδυνότητας.
Η διαχείριση δημοτικών υποθέσεων  -και των χρημάτων των δημοτών- δεν είναι  χόμπι για παρεούλες  «ματσό» ανδρών που χαριεντίζονται μεταξύ τους. Απαιτεί σοβαρότητα  και  υπευθυνότητα. Απαιτεί απαντήσεις, διαφάνεια , ενημέρωση. Απαιτεί στοιχειώδη ικανότητα αντιμετώπισης της κριτικής -περί της άσκησης των καθηκόντων -με ανάλογο ύφος και ήθος.
Οι σεξιστικές  συμπεριφορές δημόσιων ανδρών δεν προσβάλλουν μόνο τις γυναίκες . Προσβάλλουν και τους δημότες και τις δημότισσες (που, παρεμπιπτόντως, ως εκλογικό σώμα είναι πλειοψηφία), ευτελίζουν το δημόσιο διάλογο και συνιστούν έναν επικίνδυνα ολισθηρό προς φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές  δρόμο.

Γι’ αυτό είναι χρέος όλων  μας όχι μόνο  να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή, όχι μόνο να στηλιτεύουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά και να φροντίζουμε να μην τη γλυτώνουν αβρόχοις ποσίν οι επίδοξοι «φυλετικοί κυρίαρχοι».
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ