Ποσό 8,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Αθήνα για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης

Ποσό 8,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Αθήνα για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, όπως φέρονται να αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup, που ξεκίνησε στις 4 μ.μ.και ολοκληρώθηκε μετά από 5.30 ώρες περίπου..
Σύμφωνα με πηγές τις Ευρωζώνης κι όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η δόση "κλείδωσε" στα 8,5 δισ. ευρώ και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.
Το ΔΝΤ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του "stand by", όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. Προβλέπεται επιστροφή κερδών από ομόλογα της ΕΚΤ , η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι από 0 έως 15 χρόνια και έως 2% πρωτογενή πλεονάσματα από το 2022 και μετά.
Δίνεται, επίσης, έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε πρώτος με ένα tweet για την ολοκλήρωση του Eurogroup και για τη συμφωνία. 
Στις δηλώσεις τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για βήμα προς τα εμπρός και ο Πιέρ Μοσκοβισί για συμφωνία ελπίδας
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ