δυο ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο - Αναφορές για τουλάχιστον 2 νεκρούς

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.
Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι στελέχη της έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Η αστυνομία κατόπιν έστειλε μονάδες όταν αναφέρθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι στην Αγορά Μπόροου και οι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους.
Υπάρχουν «πολλά θύματα», με βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 15-20 τραυματίες. Η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον έναν θάνατο», σύμφωνα με το BBC. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι νεκροί είναι δυο.
Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν. Ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι.
Στις 22 Μαρτίου, επίσης στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.
Ενώ την 22α Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει μια συναυλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Πάντως στέλεχος μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασφαλείας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εικασίες για το εάν τα συμβάντα στο Λονδίνο αποτελούν επιθέσεις τζιχαντιστών.
Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ δεν αποκλείεται οι θάνατοι να είναι περισσότεροι, στο πρώτο από τα συμβάντα που αναφέρθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο αστυνομικούς.
«Μας ειπώθηκε από την αστυνομία ότι υπήρξε τουλάχιστον ένας μοιραίος τραυματισμός στο συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου», ανέφερε το BBC.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διωκτικές αρχές ανέφερε πως η αστυνομία πιστεύει ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.
Τι αποφάσισε η Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, που έκανε λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά από τρία συμβάντα στο Λονδίνο που η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι αποτελούσαν συντονισμένες επιθέσεις τρομοκρατών.
Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.
Tραμπ: Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν στην είδηση για το νέο χτύπημα στο Λονδίνο αναρτώντας στο Twitter τη φράση «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου».
Στη συνέχεια, δε, βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει την εφαρμογή του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος.
«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγρήγορση και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε το διάταγμα ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε την πρώτη παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο γράφοντας: Ό,τι χρειαστεί να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εκεί. Είμαστε στο πλευρό σας. Ο Θεός μαζί σας.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ