Κατερίνη:Διαμαρτυρία μαθητών για τις λίγες ώρες φυσικής αγωγής

Διαμαρτυρία μαθητών για τις λίγες ώρες φυσικής αγωγής στα σχολεία. Στις 27/3/2017 ομάδα μαθητών από το 2ο Γενικό και το 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης παραβρέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις λίγες ώρες της γυμναστικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα του λυκείου. Η Β΄ Λυκείου, μάλιστα, έχει μόνο μία ώρα Φυσικής Αγωγής την εβδομάδα!
Ειδικότερα η συντονιστική ομάδα αναφέρει:
 ''Πιστεύουμε πως οι περισσότεροι έχουν υποτιμήσει το μάθημα της γυμναστικής, θεωρώντας ότι είναι κατώτερο από τα υπόλοιπα. Αυτό, όμως, είναι ένα μεγάλο λάθος.
Την ώρα της συζήτησης ακούστηκαν τα επιχειρήματα όλων μας, τα οποία ικανοποίησαν τη συντονίστρια του γραφείου που μας άκουγε. Καταρχάς, η χώρα μας διανύει μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα πόσο μάλλον την άθληση. Το σχολείο, ως θεσμικός φορέας διαπαιδαγώγησης, οφείλει να μυεί τα παιδιά και τους εφήβους στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.Οι διδακτικές ώρες όμως που διατίθενται για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν επαρκούν. Επίσης, οι μαθητές του λυκείου δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, με αποτέλεσμα να μην αθλούνται, και αυτό να έχει επιπτώσεις στην υγεία τους. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει, αν απλώς αυξήσουν τις ώρες γυμναστικής στο πρόγραμμα του σχολείου. Τέλος, η άθληση αποτελεί μια διέξοδο από τη δύσκολη καθημερινότητα του νέου, δίνοντάς του την ευκαιρία να εκτονωθεί και να ηρεμήσει. Η συντονίστρια μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και συμφώνησε με τα παραπάνω επιχειρήματα. Συζήτησε μαζί μας και της παραδώσαμε έγγραφο, στο οποίο παραθέτουμε εκτενώς τα επιχειρήματά μας και το οποίο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δεκαπενταμελών των επτά λυκείων της πόλης μας. Μας βεβαίωσε ότι το έγγραφο θα φτάσει στον ίδιο τον υπουργό''.
Η συντονιστική ομάδα
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ