Βραδιά Θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές κουλτούρες,  δύο ετεροειδείς μουσικές προσεγγίσεις συναντιούνται το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης, σε μια εκδήλωση που  γίνεται ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Ιησού Χριστού και των ημερών του Πάσχα που πλησιάζουν.
Η Ελληνική Θρησκευτική χορωδιακή μουσική της περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής συναντά την αντίστοιχή της Δύσης. Οι χορωδίες της Εταιρίας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης», η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και το φωνητικό σύνολο της Ε.Π.Μ. «deprofundis» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη συζευγνύουν και μετουσιώνουν τους ήχους των «Επτά Λόγων του Χριστού επί του Σταυρού» του Γάλλου συνθέτη Θεόδωρου Ντυμπουά και των «Ύμνων

Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του σύγχρονου Έλληνα Σταύρου Κουγιουμτζή σε ύψιστα και βαθύτατα βιώματα, συλλογισμό και περίσκεψη προετοιμάζοντάς μας για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Μια υψηλού πνευματικού και μουσικού περιεχομένου εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  και την Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων  Μουσών Κατερίνης σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ