Αντιπλημμυρικά έργα στην Ελασσόνα ύψους 400.000 ευρώ

Σε αποκατάσταση ζημιών και σε αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα από θεομηνία σε  ρέματα του Δήμου Ελασσόνας (Καβρόλακας – Ξεριάς – Πόντικας)»,   προϋπολογισμού 400.000,00 € με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων, για αντιπλημμυρικά και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα  με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους οποίους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.
Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα τεχνική περιγραφή αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (Καβρόλακας – Ξεριάς – Πόντικας) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας (Δημοτικό διαμέρισμα Τσαριτσάνης ), σε συνολικό μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, με άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων  αντιστηριξεων από σκυρόδεμα , κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων,  καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής και τα οποία με την τελευταία θεομηνία της 7ης -11ης Σεπτεμβρίου έχουν καταστραφεί .
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ