Η Δημοτική Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, με την παρουσίαση του βιβλίου «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» της Γεωργίας Βασιλειάδου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΒΑΡΦΗ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 03 Απριλίου και ώρα 18:30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


Τα παιδιά «ταξιδεύουν» στον κόσμο της γνώσης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς


«Όπως είναι γνωστό, το παιδικό τμήμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Κατερίνης,  λειτουργεί από το 2008 σύμφωνα με τις διεθνείς βιβλιοθηκονομικές προδιαγραφές και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τα παιδιά. Προς την κατεύθυνση αυτή και το περασμένο καλοκαίρι, ο Δήμος μας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας» σημειώνει η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου τονίζοντας: «Άλλωστε η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν για τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββας Χιονίδη, πρώτες προτεραιότητες και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά. Προσκαλούμε λοιπόν όλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε μία όμορφη εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου, που θα απολαύσουν όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες».


Η «ταυτότητα» του Βιβλίου: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» της Γεωργίας Βασιλειάδου


Ο  Πιτ και ο Πατ δεν είναι απλοί τουρίστες. Πίσω από την επίσκεψή τους στη Δήλο κρύβεται μια σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Η συγγραφέας ξυπνά το αστυνομικό μας δαιμόνιο και μας παρασύρει να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τον αστυνόμο Μελάνη και τους συνεργάτες του στη σύλληψη των παμπόνηρων φίλων.
Το κατεστραμμένο άγαλμα του Απόλλωνα των Ναξίων θυμώνει με όσους κλέβουν ελληνικούς θησαυρούς, ενώ τα αγάλματα στο βυθό αγωνιούν για την τύχη τους, δίνοντάς μας την αφορμή να αναλογιστούμε, μικροί και μεγάλοι, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να γίνουμε φύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η χιουμοριστική αστυνομική περιπέτεια, εικονογραφημένη από τον ταλαντούχο Νίκο Γιαννόπουλο, προκαλεί  άφθονο γέλιο με τα παθήματα των αρχαιοκάπηλων, συγκινεί με τα λόγια των αγαλμάτων και θέτει προβληματισμούς για την προστασία και τον επαναπατρισμό των ελληνικών θησαυρών, τονίζοντας ταυτόχρονα τον σημαντικό  ρόλο των μουσείων. Το βιβλίο σχολιάζει ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και η Ταμπάκη Σαπφώ, αρχαιολόγος - καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η συγγραφέας Γεωργία Βασιλειάδου, είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση «Αισθητική Αγωγή: Θεωρία και Δράσεις». Το βιβλίο «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» είναι το δεύτερο βιβλίο της. Συμμετέχει επίσης με έργα της σε  4 συλλογές μικρών διηγημάτων.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ