Φωτιές στις ήδη τεταμένες σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον άναψε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας

Νέες «φωτιές» στις ήδη τεταμένες σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον άναψε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ξεκαθάρισε ότι η Ταϊβάν τελικά θα επανενωθεί με την Κίνα και ότι τα οπλικά συστήματα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στο αυτόνομο νησί θα είναι, τελικά, «άχρηστα».
 
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της Ταϊβάν και οι δραστηριότητές τους στα στενά της Ταϊβάν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».
 
Προσέθεσε, δε, απαντώντας σε αναφορές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμού του νησιού για την ενίσχυση της ασφάλειάς του, ότι «είναι μάταιη η χρήση όπλων για την άρνηση της επανένωσης και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».
 
Οι ΗΠΑ από το 1979 αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Πεκίνου ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας, αλλά εξοπλίζουν την Ταϊβάν. Παράλληλα, έχουν καταδικάσει την απόφαση της Κίνας να στρατιωτικοποιήσει τεχνητά νησιά στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ