Δεν θα αφεθούν Ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί καθώς προβλέπεται κράτηση έως 18 μήνες, σύμφωνα με τον νόμο περί ασύλου. Η σχετική απόφαση  μπορεί να ληφθεί από τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή.
Στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελέας εκδόσεων κ. Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της- η οποία θα κοινοποιηθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης- θα ζητήσει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης- την άρση της κράτησης τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Όμως οι οκτώ δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς κρατούνται διοικητικά, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου, η οποία παραμένει εκκρεμής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής είχε ζητήσει να τους επιβληθεί 6μηνη κράτηση, από την οποία έχουν ήδη εκτίσει τους τρεις μήνες. 
Ο ίδιος νόμος προβλέπει οτι η κράτηση μπορεί να παραταθεί έως και 18 μήνες για λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για λόγους προσωπικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ