Ισπανία-Κυνηγοί σκότωσαν 5 σκυλιά και τύφλωσαν ένα άλογο

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι κυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε σκυλιά στο κέντρο διάσωσης ζώων ενός Βρετανού στη νότια Ισπανία όπως πιστεύει η Αστυνομία.
Οι δράστες πυροβόλησαν τα κατοικίδια ζώα και έβγαλαν το μάτι ενός αλόγου καθώς εισέβαλλαν αργά το βράδυ στο αγρόκτημα.
Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ήταν μια επίθεση εκδίκησης επειδή η γαιοκτήμονας Illona Mitchell αρνήθηκε να τους επιτρέψει να κυνηγήσουν στη γη της
Η κ. Mitchell, 48, έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2004 προκειμένου να ζήσει στην οροσειρά Sierra de Baza μετά την αγορά 434 στρεμμάτων τα οποία μετέτρεψε σε κέντρο διάσωσης ζώων.
Αρχικά η 48χρονη δέχτηκε ότι οι κυνηγοί έμπαιναν στη γη της και κυνηγούσαν φασιανούς, ελάφια, αγριογούρουνα και κουνέλια ως μέρος του ισπανικού πολιτισμού.
Αλλά όσο περνούσε ο καιρός και το κέντρο διάσωσης αναβαθμιζόταν και μεγάλωνε αποφάσισε να ζητήσει την απαγόρευση του κυνηγιού, δεδομένου ότι το θεωρούσε αποτρόπαιο για τα ζώα.
Η απαγόρευση της χορηγήθηκε τον Μάιο του περασμένου έτους, απειλώντας τους κυνηγούς που θα την αγνοούσαν με πολύ μεγάλα πρόστιμα.
Από τότε η κ. Mitchell και η 11χρονη κόρη της Ella αντιμετωπίζουν συχνές επιθέσεις εκφοβισμού τις νυχτερινές ώρες στο σπίτι τους από τους θυμωμένους με την απόφασή της κυνηγούς.
Ο σύντροφό της, ο Ισπανός αγρότης Isi Ντόρο έχει επικριθεί από τους ντόπιου για τη σχέση του με τη 48χρονη, την οποία αρκετοί ντόπιοι την αναφέρουν ως «ηλίθια Αγγλίδα»

Η πρώην διευθύντρια εστιατορίου στο Chester είπε ότι «είμαι αηδιασμένη με το γεγονός ότι κάποιος θα πραγματοποιούσε μια τέτοια σκληρή και βάρβαρη επίθεση σε αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα.
«Όπως τα σκυλιά διάσωσης, τα οποία έχουν ήδη υποστεί κακομεταχείριση ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν αγνοηθεί. Και όταν φθάνουν σε ένα μέρος όπου έχει δημιουργηθεί για την διάσωσή τους, να υποφέρουν ακόμη περισσότερο».
Η ομάδα των κυνηγών πιστεύεται ότι σκότωσαν τα σκυλιά με πιστόλι την ώρα που οι περισσότεροι ντόπιοι στο κοντινό χωριό Caniles, κοντά στη Γρανάδα, παρακολουθούσαν μια παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρα των Θεοφανίων.
Ο φίλος της Mandy Lewis και ο σύζυγός της βρήκαν τα σώματα των σκύλων όταν έφτασαν στο αγρόκτημα το επόμενο πρωί.
Τρία σκυλιά ήταν νεκρά με πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ αλλά δύο ήταν ακόμα ζωντανά. Ένας Γερμανικός Ποιμενικός ο Jack, πέντε ετών, είχε πυροβοληθεί στο στόμα και πέθανε  μέσα σε μισή ώρα που τον πήγαν στον κτηνίατρο.
Η κ. Lewis συγκλονισμένη αναφέρει ότι «ξαφνικά άκουσα τον άντρα μου να ουρλιάζει, είναι νεκρός, είναι νεκρός. Τα σκυλιά είναι νεκρά.
«Έτρεξα γρήγορα μέχρι εκεί που ήταν. Είναι το πιο φρικτό πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου». Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δέχθηκε επίθεση και ένα από τα δέκα άλογα που υπάρχουν στο αγρόκτημα το οποίο έχασε το μάτι του.
Η κ.  Lewis, δήλωσε ότι «το μόνο κίνητρο που μπορώ να σκεφτώ είναι οι κυνηγοί να θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Πρόσφατα απαγορεύτηκε το κυνήγι στη γη μου, και το κατέστησα σαφές σε όλες τις τοπικές κυνηγετικές ομάδες.
«Είναι οδήγησε σε μένα που λαμβάνει παρενόχληση από τους τοπικούς κυνηγούς καλώντας στο σπίτι μου. Μου έχουν σταματήσει, επίσης, στο δρόμο, εκσφενδονίζοντας προσβολές και τον εκφοβισμό μου. Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές την εβδομάδα.
Οι αστυνομικοί της είπα ότι ήταν μία από τις χειρότερες επιθέσεις σε ζώα που είχαν δει.
Έχουν θέσει επιπλέον περιπολίες στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν περισσότερες επιθέσεις.
Η κ. Mitchell και οι φίλοι της έχουν βάλει αφίσες στο χωριό όπου απεικονίζονται τα νεκρά σκυλιά και υπόσχονται αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις των ενόχων
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ