27 Ιανουαρίου 1997: Το ρεμπέτικο έχει κατακτήσει τη Φινλανδία

Οι Φινλανδοί φίλοι του ρεμπέτικου, πριν από δυο ημέρες, γιόρτασαν για πέμπτη κατά σειρά φορά τα γενέθλια του Γιάννη Παπαϊωάννου σε ρεμπέτικη ατμόσφαιρα. Η ορχήστρα «Λαϊκή Φαμίλια» αποτελούμενη από Φινλανδούς καλλιτέχνες με επικεφαλής το δικηγόρο Έερο Χεμολίνα, που παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά, έχει στη δεκαετή παρουσία της διδάξει στους Φινλανδούς τις κοινωνικές και αισθητικές αξίες του ρεμπέτικου. 
Οι ρεμπέτικες βραδιές της «Λαϊκής Φαμίλιας» κρατούν ''μέχρι το χιόνι να λιώσει''. Οι άνω των είκοσι ελληνοφιλανδικοί σύλλογοι, που δραστηριοποιούνται στη Φιλανδία με τα χορευτικά τους συγκροτήματα, έχουν καθιερώσει τους λαϊκούς και δημοτικούς μας χορούς στις καθημερινές εκδηλώσεις των Φιλανδών, αλλά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολών χορού.
Ο Ελληνοφινλανδικός Σύλλογος Ελσίνκι γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια προσφοράς του για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και τη γνωριμία των Φινλανδών με την Ελλάδα. Τις δεκαετίες του `50, `60 και `70, όταν η Ελλάδα δεν είχε επίσημη παρουσία στη Φινλανδία, ο Σύλλογος πρωτοστατούσε σε κάθε τι το ελληνικό: διάδοση της ελληνικής γλώσσας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών, έρανος για την Κύπρο το 1974, υποτροφίες για την εκμάθηση των Ελληνικών κτλ.
Οι ελληνοφινλανδικοί σύλλογοι αριθμούν συνολικά περίπου 2.000 μέλη.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ