«Η γυναίκα ευνούχος» της Ζερμέν Γκριρ



Το βιβλίο «Η γυναίκα ευνούχος» της Ζερμέν Γκριρ θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη κείμενα του κινήματος της απελευθέρωσης των γυναικών.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί  μέρος του δεύτερου φεμινιστικού κύματος. Οι παλιές σουφραζέτες που αφού εξέτισαν τις ποινές τους στις φυλακές, έζησαν αρκετά για να δούνε, στα χρόνια που ακολούθησαν, τη σταδιακή εισαγωγή των γυναικών σ’ επαγγέλματα που αρνήθηκαν ν’ ακολουθήσουν, την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων που αρνήθηκαν ν’ ασκήσουν, την εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που μεταχειρίστηκαν όλο και περισσότερο σαν μαγαζιά που προσφέρουν διπλώματα για να περάσει ο καιρός μέχρι τη στιγμή του γάμου· οι γυναίκες αυτές βλέπουν τώρα το πνεύμα τους να ξαναγεννιέται σε νεότερες γυναίκες με καινούρια και ζωτική αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ένα μοναδικό βιβλίο για την "επαναγνωριμία" της ανθρωπότητας με το γυναικείο φύλο!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

Η Ζερμέν Γκριρ γεννήθηκε στην Μελβούρνη το 1939. Σπούδασε αγγλική και γαλλική φιλολογία και λογοτεχνία και πήρε το πτυχίο της από το Κέιμπριτζ με μια εργασία για τον Σαίξπηρ. Είναι καθηγήτρια αγγλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας. Διδάσκει στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Υπήρξε από τα επιφανέστερα στελέχη του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος. Έργα της: -"The Female Eunuch" ("Η γυναίκα ευνούχος") -"The Obstacle Race" -"Sex and Destiny" ("Το σεξ και η μοίρα") -"The Madwoman's Underclothes" -"Shakespeare" -"Daddy, we Hardly Knew you" -"The Change" -"Slip-shod Sibyls" -"The Whole Woman" ("Η τέλεια γυναίκα")
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ