Βόλτα στα σύννεφα με αερόστατο η νέα τουριστική ατραξιόν


Ένα νέο εγχείρημα που έχει σκοπό να κατακτήσει τους... αιθέρες κάνει δυναμική εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έρχεται να προστεθεί στο τουριστικό προϊόν της πόλης και άλλων ελληνικών προορισμών: Το αερόστατο. Οι πτήσεις με αερόστατο είναι μία δημοφιλής δραστηριότητα σε πολλές περιοχές του κόσμου, με την Καππαδοκία να κρατάει τα "σκήπτρα".
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM ο Μίλτος Κοτζαγερίδης εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αερόστατα, εδώ και λίγους μήνες γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να συμπεριληφθεί το αερόστατο στις επιλογές των τουριστών που επιλέγουν ως προορισμό όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα. Σύντομα επίσης, θα γίνονται πτήσεις και στην περιοχή των ιαματικών λουτρών στο Λαγκαδά, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, σύμφωνα με τον κ. Κοτζαγερίδη.
«Στο αερόστατο μπορούν να ανέβουν - ανάλογα με το μέγεθός του - από τέσσερα έως 30 άτομα. Η βόλτα διαρκεί 1,5 ώρα και στοιχίζει περίπου 150 ευρώ ανά επιβάτη», σημειώνει ο κ. Κοτζαγερίδης. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο "κλείνουν" τουριστικοί πράκτορες και περιλαμβάνει ενδεικτικά «μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο, πρωινό, σνακ, σαμπάνια ή κάτι άλλο».
«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας επίσημα δημόσια μεταφορά με τουριστικά αερόστατα», ανέφερε ο κ. Κοτζαγερίδης. Οι τιμές είναι στα επίπεδα της Τουρκίας, όπως συμπλήρωσε, και πολύ καλύτερες από ότι στην Τοσκάνη όπου κυμαίνονται από 250 - 350 ευρώ. Γενικότερα στην Ευρώπη, οι τιμές κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ το άτομο. «Μια από τις εταιρείες μας δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην Καππαδοκία, που σήμερα είναι πασίγνωστη για τις πτήσεις με αερόστατο», πρόσθεσε.
Τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κοτζαγερίδης είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Η Καππαδοκία ξεκίνησε με τέσσερα αερόστατα και σήμερα έχει 500. Ο αριθμός των επιβατών αρχικά ήταν περίπου 70 και σήμερα 9.000 - 12.000 σε καθημερινή βάση. Για τις πτήσεις με αερόστατα απασχολούνται περίπου 20.000 εργάτες, 2.000 πιλότοι, 2.000 οδηγοί λεωφορείων και άλλοι τόσοι ξεναγοί. Η περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται έχει έκταση 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα. «Ωστόσο, κι εμείς στην Ελλάδα από το 1993 έως το 1999 διοργανώναμε φεστιβάλ με αερόστατα αλλά κανείς δεν βοήθησε να αναπτυχεί αυτή η δραστηριότητα τουριστικά», υπογράμμισε ο κ. Κοτζαγερίδης.
Το αερόστατο μπορεί να πετάει όλους τους μήνες, με εξαίρεση ίσως το Φεβρουάριο που μπορεί να καταστεί απαγορευτικός αν έχει δυνατούς ανέμους, όπως και οι περίοδοι έντονων βροχοπτώσεων. Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία συνεργασία με τη HELEXPO - ΔΕΘ κατά την οποία θα πραγματοποιούνται πτήσεις στις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης. Επίσης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν πώς είναι να ανεβαίνει κανείς ψηλά με αερόστατο, θα μπορούν να το κάνουν στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση το αερόστατο θα είναι δεμένο και θα σηκώνεται περίπου 40 μέτρα, από όπου ο επιβάτης θα έχει την ευκαιρία για λίγη ώρα, να δει την πόλη να... απλώνεται στα πόδια του.
Τη συνέντευξη πήρε η Νικόλ Καζαντζίδου
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ