Ζωή σαν παραμύθι:Η αφροαμερικανή που αψήφησε την απόρριψη & έγινε μπαλαρίνα..





Στον ελίτ κόσμο του επαγγελματικού μπαλέτου, δεν υπάρχει χώρος για μαύρες μπαλαρίνες. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά δεν υπήρχε. Γιατί πλέον μια αφροαμερικανή που γράφει ιστορία, είναι η πρώτη μαύρη μπαλαρίνα που χόρεψε στο American Ballet Theatre. Η Misty Copeland.


Ζωή σαν παραμύθι

Η ζωή της θυμίζει ταινία. Της άρεσε να χορεύει αλλά όλοι της έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει μπαλαρίνα. Εκείνη, ήταν τόσο ερωτευμένη με το μπαλέτο, που καμία άρνηση δεν μπορούσε να την σταματήσει.


Αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπαλέτο στα 13 της, πολύ αργά δεδομένου ότι οι επαγγελματίες ξεκινούν από τα 8 τους χρόνια. Πέραν αυτού, ούτε το σώμα της δεν την βοηθούσε. Είχε μεγάλο στήθος, μυώδη πόδια και φαρδύ σκελετό, κάτι απαγορευτικό για τον κόσμο του μπαλέτου.

«Είστε μεγάλη και έχετε λάθος σώμα για το μπαλέτο»

Βίωσε την απόρριψη από την πρώτη στιγμή: Σας ευχαριστούμε για την αίτησή σας στην Ακαδημία Μπαλέτου μας. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αποδεκτή. Δεν διαθέτετε τις σωστές αναλογίες. Έχετε λάθος σώμα για το μπαλέτο, και στα 13 σας, είστε πολύ μεγάλη για να ξεκινήσετε το μπαλέτο.

Κι όμως, στα 24 χρόνια του, αυτό το κορίτσι έγινε πρίμα μπαλαρίνα στο American Ballet Theatre.



Το μότο της ζωή της

Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν από εμάς. Αλλά τι μ' αυτό; Πρέπει να έχουμε υπομονή και πάνω απ 'όλα εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε προικισμένοι για κάτι και ότι αυτό πρέπει να το πετύχουμε. - Μαρία Κιουρί.




Η ζωή της έγινε ταινία

Η ιστορία της Misty Copeland έγινε ντοκιμαντέρ που τεκμηριώνει τη ζωή της και την απροσδόκητη άνοδό της, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην απουσία ειδών μπαλέτου για γυναίκες που έχουν άλλο χρώμα.

«Μόνο οι γενιές λευκών κοριτσιών μπορούν να δουν τον εαυτό τους ως μπαλαρίνες» λέει η ίδια στο βίντεο. «Είναι σαν να μην υπάρχει καν το ενδεχόμενο να ανέβουμε κάποτε στη σκηνή. Αυτό είναι αποθαρρυντικό για εμάς, για την ψυχολογία μας, γιατί δεν μας επιτρέπουν καν να ονειρευτούμε τον εαυτό μας πάνω στη σκηνή».

Η ταινία με τη ζωή της Misty Copeland, κυκλοφόρησε στην Αμερική και παίχτηκε  σε επιλεγμένα θέατρα και κινηματογράφους.






ΠΗΓΗ:TIME OF CHANGE


Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ