Υπάρχει Ελευθερία;Αν υπάρχει τι είναι αυτό που τη διαμορφώνει;

Είναι τελικά ο αναρχικός, ο εξεγερμένος ενάντια στην αδικία της κοινωνικής ανισότητας που γνωρίζει κανείς από τη γέννησή του;
  Άρα οι έμφυτες ιδιότητες και όχι οι επίκτητες δημιουργούν έναν αναρχικό;

 Με άλλα λόγια ο γεννημένος φτωχός δικαιολογείται ,(λόγω της φτώχιας του) να είναι αναρχικός;

Τι έχει μεγαλύτερη αξία το χρήμα ή η ελευθερία;

 Η ελευθερία παρέχει την άνεση για μια καλύτερη ζωή;

 Το χρήμα  παρέχει ελευθερία;

 Το χρήμα παρέχει την ‘’Κοινωνική Ελευθερία'’, όπου Ελευθερία μπορείς να συμπληρώσεις εξουσία, αλλά και κατά τον Φρόιντ, sex.

 Ο γιος του βιομήχανου είναι κοινωνικά ελεύθερος και με ένα μέσο IQ μπορεί ν αποκτήσει αυτά που επιθυμεί. Ο γιος του εργάτη με IQ άνω του μετρίου είναι μάλλον καταδικασμένος να μείνει εργάτης ( μην σκέφτεσαι εξαιρέσεις, ξέρεις ότι αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Τον φτωχό η φύση τον έπλασε έξυπνο, αλλά η κοινωνία τον διαμόρφωσε σε μίζερη μετριότητα.Στον πλούσιο η φύση δεν ήταν τόσο γενναιόδωρη αλλά φρόντισε η κοινωνία να διαμορφώσει έναν ‘’κοινωνικά'' ελεύθερο άνθρωπο.

 Τελικά πρόκειται για αδικίες της φύσης ή αδικίες της κοινωνίας; Στην πρώτη περίπτωση που το ‘’λάθος'’ είναι της φύσης, ε τότε να ξέρεις πως υπάρχει Θεός, υπάρχει και παράδεισος. Την κόλαση μην την ψάχνεις γιατί σ αυτή ζείς. Στην δεύτερη περίπτωση όπου  ‘’φταίχτης'’ είναι η κοινωνία,ε τότε αυτή χρειάζεται συνεχώς αλλαγές και δυστυχώς  ή ευτυχώς κάθε αλλαγή είναι βαμμένη με αίμα.
Share on Google Plus

About Unknown

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ