Υπάρχει Ελευθερία;Αν υπάρχει τι είναι αυτό που τη διαμορφώνει;

Είναι τελικά ο αναρχικός, ο εξεγερμένος ενάντια στην αδικία της κοινωνικής ανισότητας που γνωρίζει κανείς από τη γέννησή του;
  Άρα οι έμφυτες ιδιότητες και όχι οι επίκτητες δημιουργούν έναν αναρχικό;

 Με άλλα λόγια ο γεννημένος φτωχός δικαιολογείται ,(λόγω της φτώχιας του) να είναι αναρχικός;

Τι έχει μεγαλύτερη αξία το χρήμα ή η ελευθερία;

 Η ελευθερία παρέχει την άνεση για μια καλύτερη ζωή;

 Το χρήμα  παρέχει ελευθερία;

 Το χρήμα παρέχει την ‘’Κοινωνική Ελευθερία'’, όπου Ελευθερία μπορείς να συμπληρώσεις εξουσία, αλλά και κατά τον Φρόιντ, sex.

 Ο γιος του βιομήχανου είναι κοινωνικά ελεύθερος και με ένα μέσο IQ μπορεί ν αποκτήσει αυτά που επιθυμεί. Ο γιος του εργάτη με IQ άνω του μετρίου είναι μάλλον καταδικασμένος να μείνει εργάτης ( μην σκέφτεσαι εξαιρέσεις, ξέρεις ότι αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Τον φτωχό η φύση τον έπλασε έξυπνο, αλλά η κοινωνία τον διαμόρφωσε σε μίζερη μετριότητα.Στον πλούσιο η φύση δεν ήταν τόσο γενναιόδωρη αλλά φρόντισε η κοινωνία να διαμορφώσει έναν ‘’κοινωνικά'' ελεύθερο άνθρωπο.

 Τελικά πρόκειται για αδικίες της φύσης ή αδικίες της κοινωνίας; Στην πρώτη περίπτωση που το ‘’λάθος'’ είναι της φύσης, ε τότε να ξέρεις πως υπάρχει Θεός, υπάρχει και παράδεισος. Την κόλαση μην την ψάχνεις γιατί σ αυτή ζείς. Στην δεύτερη περίπτωση όπου  ‘’φταίχτης'’ είναι η κοινωνία,ε τότε αυτή χρειάζεται συνεχώς αλλαγές και δυστυχώς  ή ευτυχώς κάθε αλλαγή είναι βαμμένη με αίμα.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ