H απελευθέρωση του γυμνού σώματος στην "ΤΡΙΚΥΜΙΑ" του ΣΑΙΞΠΗΡ!


Στην κορυφή ενός λόφου, στο Central Park της Νέας Υόρκης, μια ντουζίνα γυναίκες λικνίζονται ολόγυμνες στους παγανιστικούς ήχους μιας φοκλόρ μελωδίας που ακούγεται από το βιολί και την κιθάρα δύο άλλων κοριτσιών.   Αυτή η σκηνή αποτελεί μέρος μιας nsfw μεταφοράς του κλασικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Η Τρικυμία", η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέρει για να τιμηθεί η επέτειος των 400 ετών από το θάνατό του, αλλά και για να γιορταστεί η απελευθέρωση του γυμνού σώματος. Την έμπνευση και εκτέλεση της παράστασης, είχαν τα γυναικεία μέλη μιας ομάδας γνώριμης για τις γυμνές της δράσεις στη Νέα Υόρκη.


 Οι γυναίκες της λέσχης "Outdoor Co-ed Topless Pulp Fiction Appreciation Society" έγιναν γνωστές όταν τα μέλη της άρχισαν να διαβάζουν βιβλία  απολαμβάνοντας τόπλες τη φύση σε πάρκα της Νέας Υόρκης. Εδώ και περίπου έξι χρόνια, η ομάδα συνεδριάζει για να διαβάσει βιβλία και διοργανώνει πικ-νικ, ασκώντας το δικαίωμα (που επιτρέπει η νομοθεσία της Νέας Υόρκης) να απολαμβάνουν τη φύση τόπλες. Αυτή ήταν η πρώτη τους θεατρική παραγωγή η οποία θα επαναληφθεί σε λίγες μέρες.  


  "Είπα: γιατί δεν μπορούμε απλά να κάνουμε Σαίξπηρ, και να κάνουμε την Τρικυμία, και να το κάνουμε γυμνό" αναφέρει στον Guardian ο Charles Ardai, παραγωγός της παράστασης. "Και οι αντιδράσεις από το κοινό ήταν υπέροχες - Αρχικά υπήρχε δυσφορία και στη συνέχεια το συνήθισαν και μετά απλά έβλεπαν ανθρώπινα όντα" προσθέτει ο Ardai.  Το ανέβασμα του έργου έγινε στο Summit Rock, το υψηλότερο σημείο στο Central Park, αλλά αυτό δεν ήταν το πρώτο γυμνό έργο που έχει φιλοξενηθεί εκεί. Στη Νέα Υόρκη, ο νόμος επιτρέπει υπό προϋποθέσεις το γυμνό στα πάρκα του, και αν κάποιος πείσει πως αυτό γίνεται για λόγους ψυχαγωγίας, παίρνει κανονική άδεια.


 Πριν από την έναρξη της παράστασης, μερικοί θεατές ξεκούμπωσαν τα πουκάμισά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους καλλιτέχνες.  Οι περισσότεροι ηθοποιοί εμφανίστηκαν γυμνοί ενώ ακόμη και οι χαρακτήρες που αρχικά φορούσαν κοστούμι, μέχρι το φινάλε της παράστασης το είχαν βγάλει.   Η Gina Marie Russell, ο οποία υποδύθηκε τον Πρόσπερο αναφέρει πως ήταν η πρώτη της γυμνή συμμετοχή σε έργο, αλλά ήταν κάτι που πάντα είχε στα σχέδια της να κάνει. "Ανέκαθεν ήθελα να παίξω γυμνή σε μια σκηνή, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο.


 Το να περιφέρεσαι ανάμεσα σε τυχαίους ανθρώπους, είναι τόσο τρομακτικό, αλλά και πολύ συναρπαστικό." αναφέρει η ερμηνεύτρια. Όταν το έργο τελειώσει, οι ηθοποιοί βάζουν και πάλι τα ρούχα τους καθώς δεν επιτρέπεται πλέον βάσει της νομοθεσίας να κυκλοφορούν γυμνοί.   "Είδαμε αυτά τα όμορφα πράγματα να συμβαίνουν, άνθρωποι χωρίς περιορισμούς και ελεύθεροι με το σώμα τους.", δήλωσε ο Pitr Strait, βοηθός σκηνοθέτη του έργου."Αλλά τελικά, στο τέλος της παράστασης, θα έπρεπε να βάλουν και πάλι τα ρούχα τους.


 Το γυμνό γίνεται παράνομο και πάλι, κάτι που είναι περίεργο, αυθαίρετο και τραγικό.

ΠΗΓΗ:LIFO
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ