Προσυλητίζοντας το μυαλό μας..



Είναι τόσο εύκολο να προσηλυτίσεις  τους άλλους, όμως είναι τόσο δύσκολο να προσηλυτίσεις τον εαυτό σου. 

Για να μπορέσεις να πείσεις κάποιον να ενστερνιστεί τις ιδέες σου απαιτείται να κατέχεις κάποιο πνευματικό επίπεδο.  Οι άνθρωποι με μεγαλύτερο πνευματικό επίπεδο από το μέσο όρο, δύσκολα προσηλυτίζονται και ακόμα πιο δύσκολα ακολουθούν τυφλά μια ιδέα δίχως να την αμφισβητήσουν ποτέ καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η αμφισβήτηση αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό για τους ανθρώπους του πνεύματος . Αποτελεί τον δρόμου που τους οδήγησε σε αυτό. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να προσηλυτίσεις ένα πλήθος , ενώ εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις η δεν είσαι απόλυτος για τις ιδέες σου.Είναι εμφανές μέσα στα χρόνια ότι σπάνια ένας πνευματικός άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να προσηλυτίσει έναν άλλον, αν όμως εμφανιστεί η αναγκαιότητα πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορέσει να ενεργήσει επιτυχώς. 

Μία  πιθανή επιλογή , θα μπορούσε να είναι η άσκηση της τέχνης του ψεύδους, είναι ευρέως  γνωστό άλλωστε ότι στα πολύ σοβαρά ζητήματα το ουσιώδης είναι το ύφος , όχι η ειλικρίνεια.Άρα θα πρέπει να εξασκήσει  τις μεθόδους μεταδοτικότητας και επιρροής . Οι τρόποι μέσω των οποίων έχουμε την δυνατότητα  να διοχετεύουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ειλικρίνειας τους είναι πολυπληθής. Είτε μέσω του λόγου, είτε μέσω του σώματος, είτε ακόμα και μέσω της κοινωνικής μας θέσης. Η  δεξιοτεχνία  ενός προσηλυτιστή προκύπτει  από τον τρόπο που χειρίζεται τα μέσα που έχει στην κατοχή του και όχι από το ήθος με το οποίο τα περιβάλλει. Παρόλα αυτά αν κάποιος διαθέτει την επαρκή φαντασία για να στοιχειοθετήσει ένα ψέμα, θα μπορούσε κάλλιστα να πει αμέσως την αλήθεια. 

Αλήθεια; Και τί αποκαλούμε άραγε αλήθεια; Είναι σύνηθες να θέτουμε ως αληθινό ότι πιστεύουμε ότι είναι αληθινό. Άρα η καλύτερη επιλογή είναι να πείσουμε τον εαυτό μας για τις ιδέες τις οποίες θέλουμε να μεταδώσουμε ακόμα κι αν βαθιά μέσα μας κάποτε τις αμφισβητήσουμε. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τα άδυτα του μυαλού μας. Εν τέλει πριν μπούμε στην διαδικασία να προσηλυτίσουμε έναν άλλον άνθρωπο πρέπει πρώτα να πείσουμε τον εαυτό μας για την αλήθεια των ιδεών μας ενεργώντας όσο το δυνατόν ταχύτερα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να καθυστερήσουμε  την αμφισβήτηση  που πηγάζει από μέσα μας  και να επιτύχουμε τους στόχους μας πριν αναβλύσει.

ΣΙΣΣΥ ΜΑΚΡΙΔΟΥ
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ