5 διατροφικές διαταραχές που πιθανότατα δεν είχες ακούσει μέχρι σήμερα

Τι είναι η Πίκα, η διαβουλιμία και η αθλητική ανορεξία;


Βουλιμία και νευρική ανορεξία είναι οι δυο πιο γνωστές διατροφικές διαταραχές, αλλά δεν είναι οι μόνες. Υπάρχουν αρκετές άλλες που δεν τις έχουμε ξανακούσει.
Ποιες είναι;
1. Ορθορεξία
 Πρόκειται για την εμμονική αποφυγή τροφών που περιέχουν τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, λίπη, υπερβολική ποσότητα αλατιού ή ζάχαρης.
2. Αθλητική ανορεξία
Η συγκεκριμένη διατροφική διαταραχή εντοπίζεται κυρίως στους αθλητές αλλά συναντάται και σε άλλους ανθρώπους. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εμμονή με τον αριθμό των θερμίδων που «καίγονται» και η ψυχαναγκαστική γυμναστική. Αν μια μέρα αυτά τα άτομα δε γυμναστούν νιώθουν κατάθλιψη και άγχος.

3. Διαβουλιμία
Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη διατροφικών διαταραχών μιας και αφορά πάσχουσες από διαβήτη τύπου 1. Στη διαβουλιμία, το άτομο παραλείπει εσκεμμένα δόσεις ινσουλίνης ώστε να χάσει κιλά. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν επιπλοκές και η πάσχουσα να πέσει σε διαβητικό κώμα.
4. Πίκα
Είναι πολύ πιθανό να μην την έχεις ξανακούσει αλλά να έχεις δει πάσχοντες σε διάφορα reality. Ο λόγος; Όσοι πάσχουν από Πίκα τρέφονται με πράγματα μη βρώσιμα όπως χαρτί, μέταλλο και άμμος. Εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά και εγκύους και είναι επικίνδυνη μιας και είναι μεγάλη η πιθανότητα δηλητηριάσεων.

5. Σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας
Μην μπερδευτείς. Δεν αφορά το βραδινό σνακ που τρως όταν σε πιάνει λιγούρα μετά την ταινία. Κύριο χαρακτηριστικό του συνδρόμου είναι η κατανάλωση φαγητού από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας συνδέεται με κατάθλιψη
 womantoc.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ