Ο Βενιζέλος χρησιμοποιεί την πολιτική του ιδιότητα για να στηρίξει τον Βγενόπουλο και τους συνεταίρους συγγενείς του

Ως μέτοχοι της Marfin Investment Group αναφέρονται όχι ένα, αλλά πολλά μέλη της οικογένειας Μπακατσέλου, της οικογένειας της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε έγγραφο που δημοσίευσε το Olympia.gr.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ονόματα των Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Γεώργιου Μπακατσέλου, Νικόλαου Μπακατσέλου και Πολυτίμης Μπακατσέλου

Έτσι εξηγείται η ζέση του Ευάγγελου Βενιζέλου να στηρίξει τον Ανδρέα Βγενόπουλο χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα.
Ως μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ερευνά το θέμα θα έπρεπε να έχει ζητήσει να εξαιρεθεί. Όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά αντί αυτού πήγε ακόμα παραπέρα όταν περίπου δύο μήνες πριν, έσπευσε να υποστηρίξει τον Mr. Mig στέλνοντας επιστολή στην Επιτροπή, μέσω της οποίας άφηνε αιχμές κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, αλλά και κατά των Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διότι δήθεν ενδιαφερόταν για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Με το έγγραφο αυτό επί της ουσίας επιβεβαιώνονται τα όσα έγραφε το koutipandoras.gr, το οποίο στις 24 Μαρτίου επεσήμαινε πως ο Ισκαντάρ Σάφα, δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που συνδέει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μια ακόμη τριγωνική σχέση, τονίζαμε, είναι αυτή με την οικογένεια Μπακατσέλου, την οικογένεια δηλαδή της συζύγου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ποιοι είναι οι Μπακατσέλοι
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπακατσέλος, κουνιάδος του Βαγγέλη Βενιζέλου, δηλαδή αδελφός της συζύγου του Λίλας, υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο της Proton Bank. Η σύμπτωση είναι ότι μέτοχος της τράπεζας ήταν η εταιρία IRF European Finance Investments Ltd συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο Δημήτρης Μπακατσέλος είναι όμως μόνο ένα από τα μέλη της οικογένειας Μπακατσέλου που συνδέεται με τον Βγενόπουλο, ο οποίος είχε σχέσεις και με τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο, αδελφό τού πεθερού του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημειωτέων διώκεται για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, είναι ο ιδρυτής της Τράπεζας Εγνατία και ο άνθρωπος που βοήθησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο να την πάρει το 2000 και στη συνέχεια να την ενοποιήσει με τη Marfin για να δημιουργηθεί η Marfin Popular Bank. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, είναι επίσης ο άνθρωπος που προσέφυγε μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο κατά του κυπριακού κράτους, με αγωγή ζητώντας αποζημιώσεις.
Η επιστολή Σηφουνάκη που «έκαψε» τον Βενιζέλο
Να θυμίσουμε επίσης πως σε επιστολή του Νίκου Σηφουνάκη, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό «Επίκαιρα», κατονομάζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως υπεύθυνο για το «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και αποκαλύπτει πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μυστικά στο γραφείο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κολωνάκι, τον Δεκέμβριο του 2015.
Ο Νίκος Σηφουνάκης δεν είναι βεβαίως ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο ίδιος άλλωστε διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 2009-2012 σε υποθέσεις που αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, είτε στη διερεύνηση των δανείων της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είτε στις συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων Βγενόπουλου με το ελληνικό Δημόσιο, όπως η συμμετοχή της Olympic Air στον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής
ht.ly
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ