Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς και ζώνες, στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, πρωτεύουσας του Βελγίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του πρακτορείου AMAQ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Βελγίου οι  νεκροί ανέρχονται σε 31 και οι τραυματίες σε 250

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται από τα βελγικά ΜΜΕ πιθανολογείται ότι δείχνει τους τρεις άνδρες που πραγματοποίησαν την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ. Οι δύο μαυροφορεμένοι άνδρες στα αριστερά εικάζεται ότι είναι οι καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν, ενώ ο τρίτος άνδρας διέφυγε μετά το χτύπημα και αναζητείται από τις αρχές. Και οι δύο άνδρες φορούν στο αριστερό χέρι τους μαύρο γάντι, όπου θεωρείται ότι κρύβουν τους πυροκροτητές.
Τα μέτρα ασφαλείας στην Κεντρική Ευρώπη ενισχύθηκαν δραματικά και η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι εμφανής.
Στο Βέλγιο, οι αρχές διεξάγουν συνεχώς νέες έρευνες και επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την αποτροπή νέων απειλών.
Οι Βρυξέλλες παραμένουν μία πόλη-φάντασμα καθώς οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και δεν λειτουργεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ