«Τι να σου πω...;»


«Τι να σου πω, τι να σου πω
αφού σου τα `παν άλλοι
σου άφησαν πόδια και ουρά
σου πήραν το κεφάλι.

Μη με ρωτάς πώς και γιατί
θα στα θυμίσω όλα
εσύ ήσουν πάντα ο δικαστής
το θύμα, η καρμανιόλα.»


        Χρονολογικό έτος 2016. Ημέρα Τρίτη. Σημαδεμένη μέρα. Με γυρνάει δέκα πέντε χρόνια πίσω, έτος 2001 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δίδυμοι Πύργοι. Ήμουν παιδί τότε. Χαρακτηριστική εικόνα, τα αεροπλάνα να χτυπούν τα δύο κτήρια.
            Ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που είχε συμβεί, έως τότε. Αποτέλεσε κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, προκαλώντας αρκετές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στη κοινωνική και πολιτική ζωή όλου του κόσμου.
            Τις επιθέσεις πραγματοποιήσαν Ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Γκάιντα και τον αρχηγό τους Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό χτυπώντας το σύμβολο της δύναμης του όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στα ΜΕΕ.
            Επιστρέφοντας στο σήμερα, είκοσι δύο Μαρτίου, Βρυξέλλες. Αυτό χήροι βομβιστές εισέβαλαν μέσα στο αεροδρόμιο, ανατινάζοντας τους εαυτούς τους, σκορπώντας τον θάνατο και ταυτόχρονα μοίρασαν τον πανικό σε όλη την Ευρώπη. Έχοντας μεταμορφώσει την εικόνα ενός όμορφου καθαρού τοπίου σε μία βρώμικη εικόνα πολέμου. Λίγο καιρό πριν, σημάδεψαν το Παρίσι.

            Τα γεγονότα τρέχουν διαρκώς, οι τηλεοράσεις καλύπτουν τη συνοχή των γεγονότων, το διαδίκτυο γεμίζει με τις τραγικές πληροφορίες. Τι θα απογίνουμε; 

CONSTANTINE
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ