"Ο ιπτάμενος Ολλανδός έκανε σαν σήμερα το τελευταίο του ταξίδι..."


Ο θρύλος της πράσινης αρένας, Γιόχαν Κρόιφ  έχασε πριν ένα χρόνο και σαν σήμερα τον αγώνα με τον θάνατο. Δεν κατάφερε να σκοράρει και να βγει νικητής στην μάχη του με τον καρκίνο. Για πολλούς , ο καλύτερος ποδοσφαιριστής πού άγγιξε ποτέ την στρογγυλή θεά, ο Κρόιφ άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 68 ετών 24 Μαρτίου στην Βαρκελώνη.


Ο ηγέτης με το νούμερο δεκατέσσερα, της ομάδας που έπαιξε για πρώτη φορά ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Τον μάθαμε και τον δοξάσαμε  με τον Άγιαξ(κύπελα πρωταθλητριών '71,'72,'73),την Εθνική Ολλανδίας(δευτεραθλητής κόσμου 1974) και την Μπαρτσελόνα (την δεύτερη μεγάλη του αγάπη). Στην συνέχεια της καριέρας του εργάστηκε ως προπονητής πρώτα στον Άγιαξ και έπειτα στην Μπαρτσελόνα. Να τονίσουμε επίσης ότι το 1991 έπειτα από απανωτά μπάι μπας έδωσε έναν μεγάλο αγώνα κατά του καπνίσματος και τών αρνητικών συνεπειών του.

Οι πιο διάσημες τρίπλες του "Ιπτάμενου Ολλανδού"




Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ