ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ! Το διήγημα της εβδομάδας: «Το μάτι με τα μυστικά» (Μέρος 4ο)


Το μάτι με τα μυστικά


Τα αστέρια άναβαν έσβηναν καθώς οι δύο άνθρωποι έρχονταν όλο και πιο κοντά. Σα κάτι να τους ένωνε. Σα κάτι να μαγνήτιζε τον έναν πάνω στον άλλον. Ώσπου μια νύχτα ενώ η Τζούλια διάβαζε ένα μικρό απόσπασμα από ένα ξεφτισμένο βιβλίο στον Έκτορα, οι μάσκες έπεσαν. Ο νεαρός άντρας ξεχύθηκε πάνω της! Ο πόθος του γλίστρησε από τα υγρά χείλη του μέσα στο στόμα της. Τα νεανικά χέρια του έσφιξαν το κουρασμένο από τα χρόνια κορμί της. Η καρδιά της σπάραξε από φόβο και ηδονή, τα ρούχα άρχισαν να ξεμακραίνουν από τα σώματα μέχρι που η γύμνια των δύο εραστών τους συνεπήρε. Η Τζούλια πρώτη φορά στη ζωή της ένιωσε το καυτό κορμί ενός άντρα να τη σκεπάζει και αφέθηκε. Αφέθηκε στον έρωτα που τόσα χρόνια περιφρονούσε, στην αγάπη που μια ολόκληρη ζωή απέφευγε και ένιωσε γυναίκα! Ένιωσε άνθρωπος! Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλες οι νύχτες μετατράπηκαν σε ταξίδια. Μετατράπηκαν σε όνειρα ανθρώπων που άγγιζαν την αιωνιότητα. . .
Είχαν περάσει περίπου τρεις μήνες από την αναπάντεχη συνάντηση της Τζούλιας και του Έκτορα. Ώσπου μια μέρα τηλεφώνησε ο φίλος του Έκτορα, ο Δημήτρης. Ενημέρωσε τον Έκτορα ότι είχε βρει απαντήσεις στα ερωτήματα τους και ότι σε λίγες ώρες θα βρίσκονταν στο σπίτι της Τζούλιας ώστε να τις μοιραστεί μαζί τους. Έτσι και έγινε. Ο Δημήτρης εξήγησε στους δύο εραστές ότι αυτά τα σημάδια που είχαν στο πίσω μέρος του λαιμού τους ήταν ρούνοι, που χαράζοντας ανθρώπους πρόσφεραν μια ιδιαίτερη δύναμη. Ο ρούνος της Τζούλιας σήμαινε «Ψυχή» και της έδινε τη δύναμη να ελέγχει τις ψυχές όχι απλά να τις διαβάζει όπως πίστευε μέχρι τότε. Ισχυρίστηκε ότι με τη σωστή εξάσκηση θα μπορούσε να ελέγξει και τις ψυχές των νεκρών. Ο ρούνος του Έκτορα σήμαινε «Καθρέφτης» και του έδινε την ικανότητα να αντανακλά οποιαδήποτε μεταφυσική δύναμη ασκούνταν πάνω του. Επιπλέον ήταν ο ρούνος της «Ένωσης» πράγμα που σήμαινε ότι μπορούσε να ενώσει όλους τους ρούνους σε έναν και μοναδικό. Οι θρύλοι μιλούσαν για την ύπαρξη πέντε ρούνων. Όποιος άνθρωπος κατάφερνε να τους μαζέψει πάνω στο κορμί του θα αποκτούσε την αιώνια ζωή και την απόλυτη δύναμη. Μέσα στα χρόνια φημολογούταν πως πολλοί αλχημιστές προσπαθούσαν να μαζέψουν και να ενώσουν τους ρούνους πάνω στο σύμβολο των πέντε στοιχειών του κόσμου «τη πεντάλφα». Λίγοι όμως ήταν αυτοί που γνώριζαν την ύπαρξη του έκτου ρούνου που πλέον στόλιζε το λαιμό του Έκτορα και αυτό γιατί αυτός ο ρούνος έμενε κρυφός έως ότου ενεργοποιηθεί η δύναμη του «καθρέφτη». Ο Δημήτρης περιέγραφε όλα όσα είχε ανακαλύψει μέσα στους μήνες της έρευνας του με περίσσιο ενθουσιασμό.

(συνεχίζεται...)

Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ