20 σημάδια πως πάσχετε από «Απώλεια Ψυχής

Ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός πάσχει από αυτό που λένε οι σαμάνοι «Απώλεια Ψυχής», μια απώλεια σκοπού, κατεύθυνσης, ζωτικότητας, αποστολής, στόχων, ταυτότητας και αυθεντικής σύνδεσης. Είναι μια βαθιά λύπη την οποία οι περισσότεροι μάθαμε να θεωρούμε φυσιολογική.

Η ψυχή είναι η πηγή της απόλυτης μοναδικότητάς μας, ένα εσώτερο μέρος το οποίο μας συνδέει όχι μόνο με τις αξίες και την ουσία σας αλλά και με τις αξίες και την ουσία όλων των άλλων έμβιων όντων. Αυτό που κάνει την απώλεια της ψυχής σας τόσο λεπτοφυή κι επικίνδυνη είναι πως πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτό συμβαίνει. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πως έχουμε αποσυνδεθεί από την ψυχή μας και δεχόμαστε το μούδιασμα και την έλλειψη νοήματος στην ζωή μας ως φυσιολογικά.
Επειδή όλοι μας ανήκουμε σε αυτό τον πολιτισμό, όλοι πάσχουμε από απώλεια ψυχής. Η απώλεια ψυχής είναι μια επιδημία και δεν μας επιτρέπει να δούμε τις δυνατότητες ευτυχίας και ολοκλήρωσης στην καθημερινή μας ζωή. Όταν θεραπευθείτε από την απώλεια ψυχής, θα δείτε τα οικεία σας πράγματα με νέα οπτική ώστε να αυξήσετε τη χαρά που λαμβάνετε από τα πράγματα που ήδη έχετε.
Δεν ξέρετε αν πάσχετε από έλλειψη ψυχής;
Ακολουθούν 20 σημάδια που δείχνουν απώλεια ψυχής:
1. Νιώθετε πως δεν είστε το ίδιο καλοί με άλλους ανθρώπους.

2. Λαχταράτε να βοηθάτε τους άλλους αλλά δεν έχετε ιδέα ούτε τι πρέπει να κάνετε ούτε τι σημασία θα έχει αυτό.

3. Βλέπετε πως προσπαθείτε μάταια να φθάσετε σε ένα επίπεδο τελειότητας το οποίο είναι αδύνατον να επιτευχθεί.

4. Οι φόβοι σας, σάς εμποδίζουν από το να ζείτε στο μέγιστο του δυναμικού σας.

5. Συχνά ανησυχείτε πως δεν είσαστε αρκετά καλοί, αρκετά έξυπνοι, αρκετά λεπτοί, αρκετά νέοι, αρκετά [προσθέστε εδώ ό,τι θέλετε].

6. Νιώθετε θύμα των περιστάσεων τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε.

7. Νιώθετε πως η καθημερινότητά σας είναι άσκοπη και καθοδηγείται από τις υποχρεώσεις σας.

8. Συχνά νιώθετε αβοήθητοι, απελπισμένοι ή απαισιόδοξοι.

9. Προστατεύετε την καρδιά σας με ατσάλινα τείχη.

10. Συχνά νιώθετε πως δεν αξίζετε και πως η αγάπη σας δεν κάνει καμία διαφορά.

11. Πάντα προσπαθείτε να ταιριάξετε και να ανήκετε κάπου, αλλά σπάνια σας συμβαίνει κάτι τέτοιο.

12. Νιώθετε καταβεβλημένοι από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας.

13. Πάσχετε από διάφορα και δύσκολα στην αντιμετώπισή τους συμπτώματα όπως κούραση, χρόνιους πόνους, πρόσληψη ή έλλειψη βάρους, αϋπνία, δερματικές ή γαστρεντερικές διαταραχές.

14. Παλεύετε με τη δυνατότητα να δέχεστε αγάπη και φροντίδα.

15. Νιώθετε κατάθλιψη, άγχος κι έχετε χρόνιες ανησυχίες.

16. Νιώθετε πως δεν σας εκτιμούν όσο πρέπει.

17. Πολύ συχνά κρίνετε τους άλλους.

18. Συχνά ναρκώνεστε με αλκοόλ, ναρκωτικά, σεξ, τηλεόραση ή υπερβολική απασχόληση.

19. Είστε απογοητευμένοι με τη ζωή σας.

20. Έχετε ξεχάσει να ονειρεύεστε.

Πως βρίσκουν οι γιατροί την απώλεια ψυχής
Ως γιατρός έχω χρόνια εμπειρίας στη διάγνωση έλλειψης ψυχής στους ασθενείς μου αλλά η δυτική ιατρική δεν έχει κάποιο πλαίσιο για τέτοιου είδους διαγνώσεις και ως γιατροί δεν διδαχθήκαμε να θεραπεύουμε τέτοιες ασθένειες, οπότε πολύ συχνά κάνουμε λάθος θεραπείες. Αυτό που χρειάζονται όσοι πάσχουν από έλλειψη ψυχής είναι το δυνατό φάρμακο της επανασύνδεσης με την ψυχή τους αλλά στις κοινωνίες μας τείνουμε να θεραπεύουμε την ψυχή μας πολύ επιφανειακά.
Αντιμετωπίζουμε τους χρόνιους πόνους με αναλγητικά. Αντιμετωπίζουμε την αϋπνία με υπνωτικά χάπια. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα βάρους με δίαιτα και άσκηση. Και, ίσως το πιο επιζήμιο, μπορεί να βαφτίζουμε την έλλειψη ψυχής ως ψυχική ασθένεια όπως η κατάθλιψη και να καλύπτουμε τα συμπτώματα με ψυχιατρικά φάρμακα, τα οποία μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα βάζοντας ένα τσιρότο πάνω σε μια πληγή η οποία όμως δεν θεραπεύεται από κάτω.
Η θεραπεία που πραγματικά χρειάζεστε
Μερικές φορές η ψυχή χρειάζεται χώρο ώστε να θεραπευθεί και αυτό μπορεί να απαιτεί θάρρος να κάνετε μερικές εξωτερικές αλλαγές στη ζωή σας. Ίσως πρέπει να αλλάξετε επάγγελμα ώστε να δώσετε στην ψυχή σας περισσότερο χώρο να αναπνεύσει. Ίσως μια ανθυγιεινή σχέση περιορίζει την ψυχή σας και ήρθε η ώρα να κάνετε θεραπεία, να θέσετε όρια ή ακόμα και να την τελειώσετε. Ίσως χρειάζεται να βρείτε περισσότερους ανθρώπους να αγαπήσετε ή να μετακομίσετε σε ένα μέρος που θα βοηθήσει την ψυχή σας να ζωντανέψει. Ίσως πρέπει να δώσετε στην ψυχή σας την άδεια να κάνει περισσότερες δημιουργικές ασχολίες. Τέτοιες αιώνιες αλλαγές ίσως αποτελούν μέρος της συνταγής που θα σας δώσει ο εσωτερικός γιατρός σας.
Πολύ συχνά όμως, αυτού του είδους οι γενικές επισκευές στη ζωή σας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ! Η επανασύνδεση με την ψυχή σας, σάς επιτρέπει να βρείτε τη γαλήνη και την ευτυχία με τρόπους που είναι πολύ πιο απλοί απ” όσο νομίζετε. Μπορεί να ανακαλύψετε εμβρόντητοι πως εξ αρχής είχατε όσα χρειαζόσασταν αλλά τα ψάχνατε σε λάθος μέρος. Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι να δείτε την υπάρχουσα ζωή σας με διαφορετικό τρόπο.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός
Πηγή: Lisa Rankin, http://earthweareone.com
Photo art by Nate Bittinger
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ